Camping Appelhof Terschelling, Sex, Bier en ……

…… wat nog meer eigenlijk ?

Elke jaar vertrekken de boten afgeladen vanaf Harlingen-haven. Als de zon weer hoog en warm boven Terschelling staat gaan de jeugd campings weer open. Elke avond stond ik met mijn taxi bij Camping Appelhof. Deze camping is voor veel jeugd de eerste echte vakantie zonder de ouders. Het is een klein beetje buitenland in Nederland. Het is voor de jeugd dichtbij en goedkoop te bereiken. Ook komt hier veel jeugd die van hun ouders nog niet naar het buitenland op vakantie mogen. Omdat de jeugd op Terschelling niet zo veel te besteden heeft, en daardoor weinig fooi geeft moet ik maar naar andere middelen grijpen om toch nog een extra zakcentje te verdienen. Dus waarom niet een stukje over Camping Appelhof vanuit de ogen van de taxichauffeur.

Camping Appelhof

De jeugd komt in het Terschelling-West massaal van de boot en pakken dan de bus richting Camping Appelhof. Het is kamperen. Maar ze nemen niets mee wat met kamperen heeft te maken. De tent staat al klaar. Er staat een koelkast en bedden in de tenten. De heren komen aan met een weekendtasje. De dames met een trolley, weekendtas, handtasje en een beautycase. Camping appelhof heeft plek voor meer dan 1100 man/vrouw.

De sigaretten zijn op

Camping Appelhof is een totaal zelf zelfvoorzienende camping. Alles is aanwezig. Een broodjes/snacktent die de hele dag voedsel verkoopt. Een bierkelder waar je lekker gekoelde kratjes bier kunt kopen. Condooms en Sigaretten kun je bij de receptie krijgen. Maar die twee producten kunnen soms uitverkocht zijn. En dan heb ik het nog niet gehad over het “the Big Apple” . Camping Appelhof zijn eigen discotheek. Met elke avond zijn eigen thema. Schuimparty, miss wet t-shirt contest of Mental Theo.

Je hoeft de hele vakantie het campingterrein niet eens af.

Er komt van alles op bezoek bij Camping Appelhof. Je herkent ze meteen:

  • De Gabbers: zwarte trui met een uitgewassen print (Thunderdome 1994), Witter dan witte sportschoenen, Kilo bladgoud kettingen om en een petje met een volmaakte ronde sinus in de klep. Drinken vaak Amstel. Draaien de hele tijd HardCore House uit de mobiele telefoon. Denken dat ze heel wat zijn door een beetje Agressief te kijken.
  • De sloebers: Gaan voor het eerst op vakantie. Staan door de weeks bij de Albert Hein te werken voor 2,40 euro per uur. Drinken altijd pitt bier (4,99 per krat. Hoofdpijn komt na het tweede flesje). Hebben helemaal geen geld. Zijn er elke keer weer van overtuigd dat ze voor 5 euro in totaal met 20 man in de taxi naar de andere kant van het eiland kunnen.
  • De studentikozo’s: De eeuwige Hillfinger en Ralph Horizontale streepjes. Hertog Jan is hun lijfmerk en “Mijn papa rijdt Bently”. Fooien altijd 10 %
  • De achterhoekers/Kop van overijsel: klompen, spijkerbroek, Heineken. Kenmerk is dat ze niet te verstaan zijn. Lijflied : bier met tieten. Eisen dat ik 180 KM/u ga rijden. Betalen tot de cent nauwkeurig de taxi rit.
  • bierteamDe huisstijl groepen: Lopen de hele week in dezelfde truien/t-shirts (Gaat dat nou niet stinken heren?) met daarop een groepnaam en de naam van persoon die het draagt. Hebben vaak ook een eigen lijflied. Houden vaak een ranglijst bij wie de meeste dames heeft volgeblaft. De echten maken ook stickers.
  • De tutjes: Ze bestellen een taxi om 22:00, Maar komen pas om 22:15 bij de taxi omdat ze nog druk waren met de neusjes te poederen. De dames weten dondersgoed wat ze willen.
  • de gezellige mensen: Zij weten wie Hessel is.
  • …en alles wat ik verder vergeten ben.

Bier met tieten

Veel jeugd is jong, te jong om zomaar alles te mogen doen. Daarom werkt Camping appelhof en de horeca op het eiland met armbandjes. Je kunt meteen aan de kleur zien hoe oud iemand is. Zo weet je zeker dat iemand van 15 jaar geen Glenlivet kan bestellen. De jeugd fiets de hele dag af en aan met verse kratjes bier. Maar het is niet zo erg als de media de mensen wil laten geloven. Camping Appelhof heeft een bewakingsteam wat alles in de gaten houdt. Op een avond heb ik de som op de proef genomen en ben ik ook met een grote Maglite zaklamp het terrein opgelopen. Overal waar ik scheen met mijn gemene lichtbundel was iedereen stil.

leeftijd bandjes terschelling

De inwoners van Terschelling hebben het echte ondernemersbloed. Overal zien zij handel in. Zelf de kinderen beginnen op jonge leeftijd al een eigen zaakje. Met je trap-schelter en aanhang-karretje bier van de supermarkten naar de campings te brengen. Ze vragen 50 cent per te vervoeren kratje. In een zomervakantie van 6 weken fietsen deze heren toch 250 á 300 euro bijelkaar. respect!

De jeugd verdiend ook een zakcentje met het bier transport

De echte achterhoeker heeft de trap jeugd helemaal niet nodig. Zij nemen hun eigen aanhangwagen mee. Ook al is de SuperdeBoer maar 535 meter hemelsbreed van Camping Appelhof. Toch heeft dit groepje er graag 120 euro voor over om een aanhangwagen mee te nemen naar het eiland. Voor 120 euro had je ook die jochies 240 keer kunnen laten fietsen en hadden jullie met 130 KM/h kunnen rijden naar Harlingen in plaats van de 80 KM/h die je nu moet rijden.

Wij nemen onze eigen bierkar wel mee

Rond een uurtje of 22:00 begint de grote leegloop bij Camping Appelhof. Grote groepen jeugd vertrekt richting het wilde westen. Naar de Braskoer in Terschelling-West of de Wyb‘s in Midsland. De nieuwe mensen op Terschelling haal je er altijd meteen uit. Deze pakken pas om 0:00 de taxi richting de discotheken met het idee dat ze tot 6:00 ‘s ochtend kunnen drinken en dansen. Helaas moet ik ze meteen al teleurstellen dat om 1:45 de lampen aangaan en je om 2:00 op straat staat.

Joepie, wij gaan naar de braskoer

fuck de fiets, Fuck die regen, we gaan met de taxi. Helaas heb ik wel een hekel gekregen aan het type jeugd wat rondloopt met een mobiele telefoon van 450 euro. Voor 450 euro aan kleren draagt. Elke avond voor 100 euro opdrinkt. Maar die paar euro voor de taxi niet kunnen ophoesten. Zal wel komen dat ze zo ver bezopen zijn dat ze echt niet meer kunnen uitrekenen dat 20/8 = 2,50 per persoon is. Voor 5 euro heb je een retour Appelhof – Terschelling-west. Nee hoor. Ze gaan liever voor 4,50 met de nacht bus die ook eens vier keer zo lang onderweg is en maar één keer per uur gaat.

creatief fietsen parkeren

Maar ik vind het jammer dat er zoveel jeugd dan op een ziek niveau beginnen te ouwehoeren. Ga toch niet slopen wat er allemaal op je weg komt. Elke keer verbaas ik me weer hoeveel mensen hun auto parkeren in Landerum. De route die de jeugd neemt om terug te lopen naar Camping Appelhof. Ik las elke donderdag weer in de Terschellinger hoeveel auto deze week weer krassen hadden opgelopen. Dat soort jeugd gun ik graag een Wadden eiland verbod voor de rest van je leven. Je hebt elke keer van die lui met een IQ van <70 die dan vechtpartijen gaat uitlokken met andere groepen. Helaas vergeet de jeugd weleens dat ze op een eiland zitten. Ingesloten door veel koud en zout water. Ze kunnen geen kant heen als ze (zware) kattekwaad uithalen. Verneukt jij het op het eiland. Er gaat een telefoonketen in werking en de oproerschoppers komen op geen andere camping meer terecht . Staan ze ‘s nachts de hele nacht op de eerste boot te wachten. Opgezout staat netjes

breng hem nu maar naar de tent

Terschelling is voor de jeugd een prima plek om lekker op vakantie te gaan. Je kunt alle kanten uit; Smakelijk eten in de vele eettentjes, Lekker op het strand liggen, onder het oog van alle taxichauffeurs ontmaagd worden in de berm. paintballen in het bos, scooters huren, meebleren met Hessel of gewoon voor je tent bier drinken.

Iedereen die naar Camping Appelhof gaat. Pak even je mobiele telefoon en programmeer even in. Komt altijd van pas!

Naam : Taxi Terschelling Talisman

telefoonnummer: 06-22777000

Soms voel ik medelijden voor al die schapen die rond Camping Appelhof staan te grazen.

Gerelateerde berichten: